Počet porcií: 2 -3
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 45 minút
Suroviny:
Postup:
Filet z lososa očistíme, odstránime zvyšné kosti. Rybu rovnomerne nakrojíme na 8 rovnakých dielov, dáme pozor, aby sme neprekrojili kožu. V malej miske zmiešame všetky ingrediencie na potieranie - sójovú omáčku, horčicu, citrónovú šťavu a rozpustené maslo. Pripravený filet osolíme, okoreníme a potrieme zmesou. Odložíme bokom. Vopred namočené cédrové doštičky dáme na gril pod zavretý poklop. Vo chvíli, keď začne doštička praskať, dáme na ňu pripravenú rybu. Pečieme po dobu 15 - 20 minút. Pre silnejšiu vôňu môžeme prihodiť na rozžeravené brikety ešte 1 - 2 hrste namočených cédrových lupienkov. Grilujeme na nepriamom žiare. Servírujeme teplé s čerstvým pečivom, doplnené citrónom.
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Ďalšou novinkou, teraz na konci grilovacej sezóny, na našej predajni v Tachloviciach je luxusný...
V prebiehajúcej grilovacej sezóne sa nám pre našich zákazníkov podarilo naskladniť nové plynové...