Počet porcií: 2 -3
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 45 minút
Suroviny:
Postup:
Filet z lososa očistíme, odstránime zvyšné kosti. Rybu rovnomerne nakrojíme na 8 rovnakých dielov, dáme pozor, aby sme neprekrojili kožu. V malej miske zmiešame všetky ingrediencie na potieranie - sójovú omáčku, horčicu, citrónovú šťavu a rozpustené maslo. Pripravený filet osolíme, okoreníme a potrieme zmesou. Odložíme bokom. Vopred namočené cédrové doštičky dáme na gril pod zavretý poklop. Vo chvíli, keď začne doštička praskať, dáme na ňu pripravenú rybu. Pečieme po dobu 15 - 20 minút. Pre silnejšiu vôňu môžeme prihodiť na rozžeravené brikety ešte 1 - 2 hrste namočených cédrových lupienkov. Grilujeme na nepriamom žiare. Servírujeme teplé s čerstvým pečivom, doplnené citrónom.
Dopyt po domácich udiarňach stále stúpa a začali sa množiť aj otázky ohľadom udiarní s väčšou...
Sezóna údenia je už v plnom prúde, preto sa pre Vás snažíme zabezpečiť ďalšie a ďalšie príchute...
Digitálne elektrické udiarne Borniak Simple s možnosťou pomalého grilovania pri nízkych teplotách...