Počet porcií: 2 -3
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 45 minút
Suroviny:
Postup:
Filet z lososa očistíme, odstránime zvyšné kosti. Rybu rovnomerne nakrojíme na 8 rovnakých dielov, dáme pozor, aby sme neprekrojili kožu. V malej miske zmiešame všetky ingrediencie na potieranie - sójovú omáčku, horčicu, citrónovú šťavu a rozpustené maslo. Pripravený filet osolíme, okoreníme a potrieme zmesou. Odložíme bokom. Vopred namočené cédrové doštičky dáme na gril pod zavretý poklop. Vo chvíli, keď začne doštička praskať, dáme na ňu pripravenú rybu. Pečieme po dobu 15 - 20 minút. Pre silnejšiu vôňu môžeme prihodiť na rozžeravené brikety ešte 1 - 2 hrste namočených cédrových lupienkov. Grilujeme na nepriamom žiare. Servírujeme teplé s čerstvým pečivom, doplnené citrónom.
Ďalšia dlho očakávaná novinka tohtoročnej grilovacej sezóny - dva modely grilov Plancha od...
Nový, ľahko prenosný plynový gril Napoleon Travel TQ240 bude Vašim perfektným spoločníkom na...
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...