Rybacia polievka na grile

Rybacia polievka na grile

Počet porcií: 4 - 6

Náročnosť: stredná

Doba prípravy: 1 hodina


Suroviny:

  • 2 porcie lososa cca 100 g
  • 2 porcie tresky cca 100 g
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 menšia cibuľa
  • kúsok zeleru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1,5 l vývaru
  • zelená petržlenová vňať na ozdobu
  • 100 g masla
  • soľ, korenie
  • muškátový oriešok


Postup: Mrkvu, cibuľu, petržlen a zeler nakrájame na tenké rezance. Rybie mäso zľahka osolíme a okoreníme. Gril rozpálime na nepriame grilovanie, do stredu grilu vložíme wok panvicu a necháme rozpáliť. Do panvice dáme rozpustiť maslo a nasypeme nakrájanú zeleninu. Orestujeme dozlata a zaprášime hladkou múkou, ešte chvíľku restujeme, potom zalejeme pripraveným vývarom. Dosolíme a dokoreníme, pridáme štipku mletého muškátového orieška. Na grilovací rošt po obvode poukladáme pripravené porcie rýb a z oboch strán ugrilujeme. Polievku v panvici necháme prevariť, grilované ryby naporcujeme na menšie kúsky a opatrne vložíme do hotovej polievky. Podávame horúce. Nakoniec zdobíme sekanou listovou petržlenovou vňaťou.

Na rybaciu polievku si pripravíme cca 100 gramov lososa, 100 gramov tresky, ďalej mrkvu, petržlen, cibuľu, zeler, múku, vývar, petržlenovú vňať, muškátový oriešok, maslo, soľ a korenie.
Rybie mäso osolíme a okoreníme.
Medzitým si nakrájame zeleninu. Začneme petržlenom.
Nesmieme zabudnúť na mrkvu.
Do rybacej polievky patrí tiež zeler.
A samozrejme tiež cibule.
Do stredu grilu položíme liatinovú panvicu, necháme ju rozpáliť a potom na ňu dáme kúsok masla.
Na masle potom osmažíme nakrájanú koreňovú zeleninu.
Restujeme dozlata. Potom zeleninu zaprášime múkou.
Zamiešame a po chvíľke pridáme vývar.
V prípade potreby polievku ešte dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Osolenej filety z lososa a tresky dáme na rošt a grilujeme na nepriamom ohni.
Hotové rybie mäso nakrájame na menšie kúsky a pridáme ho do polievky.
Polievku podávame horúcu, môžeme aj s domácim pečivom.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít