Počet porcií: 2
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 35 minút
Suroviny:
Postup: Ryby kupujeme najlepšie v špecializovaných obchodoch alebo priamo v chove. Tak budeme mať istotu, že máme ryby naozaj čerstvé s výbornou chuťou. Celé zvnútra i zvonka osolíme, okoreníme zo všetkých strán. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať. Do brušnej dutiny každej ryby vložíme vetvičku čerstvého rozmarínu. Zatvoríme, potrieme zľahka olejom a vložíme do držiaka na ryby Weber. Na rybu pred zatvorením drôteného držiaku položíme na kolieska nakrájaný citrón. Grilujeme na priamom žiare približne 10 - 15 minút z každej strany, kým nie je koža pstruhov zlatistá a chrumkavá. Ako prílohu podávame popučené zemiaky s bylinkami a čerstvým listovým šalátom. Výborná ľahká letná večera.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...