Pstruh na grile

Pstruh na grile


Počet porcií: 2
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 35 minút

Suroviny:

  • 2 vypitvané čerstvé pstruhy
  • soľ, korenie
  • 2 citróny
  • čerstvý rozmarín


Postup: Ryby kupujeme najlepšie v špecializovaných obchodoch alebo priamo v chove. Tak budeme mať istotu, že máme ryby naozaj čerstvé s výbornou chuťou. Celé zvnútra i zvonka osolíme, okoreníme zo všetkých strán. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odležať. Do brušnej dutiny každej ryby vložíme vetvičku čerstvého rozmarínu. Zatvoríme, potrieme zľahka olejom a vložíme do držiaka na ryby Weber. Na rybu pred zatvorením drôteného držiaku položíme na kolieska nakrájaný citrón. Grilujeme na priamom žiare približne 10 - 15 minút z každej strany, kým nie je koža pstruhov zlatistá a chrumkavá. Ako prílohu podávame popučené zemiaky s bylinkami a čerstvým listovým šalátom. Výborná ľahká letná večera.

Na prípravu pstruha na grile si pripravíme vypitvané pstruhy, počítame jeden kus na osobu.
Pstruhy pokvapkáme vo vnútri aj mimo citrónovou šťavou pre lepšiu chuť. Najlepšie je používať citrusy v kvalite bio, ktoré nie sú chemicky ošetrené.
Ryby kupujeme najlepšie v špecializovaných obchodoch alebo chovoch priamo od rybárov. Tak máme istotu, že máme ryby naozaj čerstvé s výbornou chuťou.
Do brušnej dutiny každej ryby vložíme vetvičku čerstvého rozmarínu, ktorá nám rybu krásne prevonia.
Pstruha vo vnútri aj mimo osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Vložíme do držiaka na rybu Weber. Pred uzavretím držiaka položíme na rybu na kolieska nakrájaný citrón.
Uzavretý držiak s rybami vložíme do grilu a na priamom žiare grilujeme po dobu 10 - 15 minút podľa veľkosti pstruhov do chvíle, keď je koža pstruhov zlatistá a chrumkavá.
My sme mali možnosť pri grilovaní vyskúšať kotlový gril s plynovým zapaľovaním Weber Performer Toun-N-Go, u tohto grilu je veľmi praktická odkladacia doska. Ocenili sme aj integrovaný smetiak.
Rybu servírujeme ako ľahkú letnú večeru s popučenými zemiakmi s bylinkami a čerstvým listovým šalátom.