Počet porcií: 1
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 25 minút
Suroviny:
Postup: Platesy umyjeme a osušíme. Celú rybu pokvapkáme šťavou z citróna, podľa chuti osolíme a okoreníme. Do misy vsypeme hladkú múku a platesy obalíme. Pri grilovaní použijeme veľký držiak na rybu Weber, do ktorého sa nám ryba pekne vojde a bude sa nám dobre obracať. Platesy grilujeme na nízkej teploteu, jedná sa o plochú zvláštnu rybu. Z jednej strany šedú, z druhej bielu. Pri grilovaní na vysokej teplote by sa mohla platesa rýchlo spáliť. Grilujeme po dobu 10 minút z každej strany. Podávame teplé na lôžku z čerstvého šalátu a farebnej zeleniny. Zdobíme citrónom a zelenou petržlenovou vňaťou, ako prílohu ponúkame čerstvé pečivo.
Dopyt po domácich udiarňach stále stúpa a začali sa množiť aj otázky ohľadom udiarní s väčšou...
Sezóna údenia je už v plnom prúde, preto sa pre Vás snažíme zabezpečiť ďalšie a ďalšie príchute...
Digitálne elektrické udiarne Borniak Simple s možnosťou pomalého grilovania pri nízkych teplotách...