Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: stredne ťažké
Čas prípravy: 1,5 hodiny
Suroviny:
Postup: V prvom kroku pripravíme všetky potrebné suroviny na paellu. Ryžu prepláchneme studenou vodou a necháme na site odkvapkať. Červenú cibuľu nasekáme najemno, cesnak prelisujeme, červenú papriku zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky o hrane 0,5x0,5 cm. Mušle očistíme kefkou, otvorené a veľmi ťažké (plné piesku) vyhodíme. Nepoužívame mušle s poničenou škrupinou. Krevety olúpeme ostrým malým nožíkom a odstránime aj malé čierne črievko. Do stredu grilu vložíme ťažkú liatinovú panvicu Wok a gril rozhrejeme na strednú teplotu. Do panvice prelejeme olej, na olej nasypeme červenú cibuľku a necháme ju zosklovatieť. Neskôr pridáme ešte prelisovaný cesnak a štipku šafranu. Na pripravený základ vsypeme opláchnutú ryžu a zľahka osmažíme, prisypeme hrášok a nakrájanú červenú papriku. Premiešame a zalejeme dostatočným množstvom vývaru. Dusíme pod poklopom po dobu 30 minút než bude ryža skoro hotová. Na ryžu naukladáme krevety a mušle a necháme pod poklopom ďalších 15 - 20 minút. Neotvorené mušle vyhodíme. Servírujeme v liatinovej panvici, kedy si každý zo stravníkov naberie porciu podľa chuti. Môžeme dozdobiť zeleným petržlenom.
Tiež ste sa už nemohli dočkať začiatku jari ako my? Prvé jarné dni sme využili na to, aby sme Vás...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...