Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: stredne ťažké
Čas prípravy: 1,5 hodiny
Suroviny:
Postup: V prvom kroku pripravíme všetky potrebné suroviny na paellu. Ryžu prepláchneme studenou vodou a necháme na site odkvapkať. Červenú cibuľu nasekáme najemno, cesnak prelisujeme, červenú papriku zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky o hrane 0,5x0,5 cm. Mušle očistíme kefkou, otvorené a veľmi ťažké (plné piesku) vyhodíme. Nepoužívame mušle s poničenou škrupinou. Krevety olúpeme ostrým malým nožíkom a odstránime aj malé čierne črievko. Do stredu grilu vložíme ťažkú liatinovú panvicu Wok a gril rozhrejeme na strednú teplotu. Do panvice prelejeme olej, na olej nasypeme červenú cibuľku a necháme ju zosklovatieť. Neskôr pridáme ešte prelisovaný cesnak a štipku šafranu. Na pripravený základ vsypeme opláchnutú ryžu a zľahka osmažíme, prisypeme hrášok a nakrájanú červenú papriku. Premiešame a zalejeme dostatočným množstvom vývaru. Dusíme pod poklopom po dobu 30 minút než bude ryža skoro hotová. Na ryžu naukladáme krevety a mušle a necháme pod poklopom ďalších 15 - 20 minút. Neotvorené mušle vyhodíme. Servírujeme v liatinovej panvici, kedy si každý zo stravníkov naberie porciu podľa chuti. Môžeme dozdobiť zeleným petržlenom.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...