Makrela údená na grile

Makrela údená na grile

Počet porcií: podľa počtu rýb

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: 1 hodina


Suroviny:

  • čerstvé ryby
  • soľ
  • obľúbené drevené štiepky


Postup: Čerstvé ryby umyjeme a osušíme. Osolíme a soľ prstami poriadne votrieme zvonku aj znútra do ryby. Necháme odležať cca 30 minút, medzitým rozpálime gril a na grilovací rošt nakladieme namočené štiepky. Nasolené ryby ukladáme do stredu grilu, grilujeme metódou nepriameho grilovania po dobu cca 45 minút. Môžeme tiež použiť udiareň na ryby roztopenú na 60-70 °C. Rybu môžeme podávať ako teplú tak i studenú s obľúbeným pečivom.

Pripravíme si čerstvú makrelu, soľ, korenie, bylinky a obľúbené údiace lupienky.
Čerstvú makrelu umyjeme a osušíme.
Osolíme a okoreníme.
Pre dosiahnutie výraznejšej chuti soľ a korenie dôkladne votrieme zvnútra aj zvonku. Dochutenú rybu necháme 30 minút odležať.
Rozpálime si gril a po okrajoch roštu poukladáme namočené údiace lupienky.
Makrelu grilujeme nepriamou metódou v strede grilu.
Doba grilovania by sa mala pohybovať okolo 45 minút.
Rybu môžeme podávať teplú s čerstvou zeleninou a pečivom, alebo aj za studena.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít