Počet porcií: 4
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 45 minút
Suroviny:
Postup: Mäso z čerstvého kapra zbavené kostí nakrájame na dlhšie tenké kúsky, hraholky. V miske zmiešame múku s mletou rascou a sladkou paprikou. Kaprie hranolky podľa chuti osolíme a vložíme do ochutenej múky. Misou zatrasieme, tým sa nám oddelia jednotlivé kúsky od seba a budú rovnomerne obalené. Do stredu grilu vložíme liatinovú panvicu BBQ a na nej rozpálime kvalitný olej na vyprážanie. Jedným kúskom skúsime teplotu oleja, ak sa začne smažiť a bublať, je najvyšší čas vsypať ostatné hranolky a prudšie smažiť. Na panvici kúsky niekoľkokrát premiešame vareškou, aby sa od seba oddelili a boli rovnomerne osmažené dochrumkava. Vypražené vyberieme z panvice, uložíme na obrúsok a necháme odsať prebytočný tuk. Podávame so zemiakovou kašou alebo s hranolčekmi a obľúbenou studenou omáčkou.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...