Kapor na grile

Kapor na grile

Počet porcií: 4 porcie
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 minút

Suroviny:

  • 4 pekné porcie kapra
  • 4 lyžičky provensálskeho korenia
  • 1 lyžička drvenej rasce
  • kôpor podľa chuti
  • soľ, korenie
  • 1 - 1,5 dcl oleja


Postup: Na prípravu kapra na grile použijeme porcie z čerstvého nemrazeného kapra, ktorého váha neprekročila 3 kg. Veľké ryby obsahujú aj podstatne väčšie množstvo tuku. Jednotlivé porcie umyjeme a osušíme. Každú porciu potrieme celú olejom, posypeme ľahko drvenou rascou, provensálskym korením a kôprom podľa chuti. Osolíme a okoreníme. Kapra vložíme priamo na rozpálený grilovací rošt grilu a z každej strany grilujeme po dobu 8 - 10 minút, do chvíle, kedy sa na mäse začnú objavovať typické zlatohnedé mriežky. Podávame s pečivom a zeleninovou oblohou.

Na prípravu kapra na grile použijeme porcie z čerstvého stredného kapra, provensálske korenie, drvenú rascu, kôpor, soľ, korenie a olej.
Jednotlivé porcie osolíme a okoreníme. Zo všetkých strán potrieme kvalitným olejom.
Kapra posypeme provensálskym korením, čerstvý kôpor nasekáme najemno a rybu s ním poprášime. Ak niekomu kôpor nechutí, môže ho vynechať aj tak je hotový kapor znamenitý.
Gril rozpálime na priame grilovanie. Nakorenené porcie kapra vložíme na rozpálený grilovací rošt nášho grilu.
V našom prípade sme kapra pripravovali na kotlovom grile na drevené uhlie Weber One-Touch Premium 57 a grilovacie rošty sme ošetrili olejom BBQ firmy Weber.
Rybu na grile priebežne kontrolujeme a otáčame. Grilovanie trvá podľa veľkosti porcií 8 - 10 minút.
Pekne pripravená ryba je vo chvíli, keď sú na mäse zjavné typické zlatohnedé mriežky.
Hotové porcie grilovaného kapra podávame teplé s čerstvým pečivom a zeleninovou oblohou. Môžeme ešte pridať obľúbený dresing.
Tip na servírovanie: Pohľad na grilovaného kapra z iného uhla.