Grilovaný špíz z lososa a kreviet

Grilovaný špíz z lososa a kreviet

Počet porcií: 2 - 4

Náročnosť: stredná

Doba prípravy: 45 minút


Suroviny:

  • 500 g lososa bez kože
  • 200 g vylúpaných kreviet
  • soľ, korenie
  • na potieranie:
  • 2 dieliky cesnaku
  • 100 ml oleja - najlepšie olivový
  • 1 lyžica nasekaného kôpru
  • citrónová šťava, korenie, soľ


Postup: Mäso z lososa nakrájame na väčšie kúsky, krevety umyjeme, necháme odkvapkať. Na štyri dlhé kovové ihly napichujeme striedavo kúsky lososa a kreviet. Špízy osolíme a okoreníme, potrieme časťou pripravenej omáčky a prikryté necháme asi 30 minút odležať v chladničke. Pripravené špízy rozložíme na grilovací rošt a za častého otáčania grilujeme nad stredne rozohriatym grilom približne 8 minút domäkka. Počas grilovania potierame zostávajúcou omáčkou. Príprava omáčky: cesnak ošúpeme a prelisujeme. Do olivového oleja vmiešame jemne nasekaný kôpor, prelisovaný cesnak a citrónovú šťavu. Dobre premiešame, podľa chuti osolíme a okoreníme.

Pripravíme si lososa bez kože, vylúpané krevety, soľ a korenie. Na potieranie špízu si nachystáme cesnak, olivový olej, nasekaný kôpor, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
Lososa nakrájame na menšie kúsky.
Potom mäso osolíme.
Krevety najskôr umyjeme, necháme odkvapkať a potom ich tiež osolíme.
Na špízy striedavo napichujeme kúsky lososa a krevety.
Omáčku si urobíme z olivového oleja.
Prelisovaného cesnaku...
...a čerstvých byliniek.
Špízy dochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou.
Potrieme pripravenou marinádou. Potom dáme špízy na pol hodiny odležať do chladničky.
Grilujeme na stredne rozpálenom rošte a za stáleho otáčania po dobu cca 8 minút.
Hotové špízy podávame s čerstvou zeleninou alebo šalátom.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít