Grilovaný pangasius v alobale

Grilovaný pangasius v alobale

Počet porcií: 4

Náročnosť: stredná

Čas prípravy: do 45 minút


Suroviny:

  • 4 porcie pangasia po 200 g
  • 8 plátkov anglickej slaniny
  • 2 cibule
  • 2 paradajky
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • obľúbený syr
  • 4 štvorce alobalu


Postup: Porcie pangasia opláchneme, osušíme, osolíme a okoreníme. Na štvorce alobalu položíme plátky slaniny, na ňu mäso. Na mäso nakladieme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané kúsky paradajok. Pokvapkáme olejom. Zabalíme kraje pevne pritlačíme k sebe a vložíme do rozpáleného grilu. Grilujeme v strede grilu metódou nepriameho grilovania po dobu cca 30 minút. Hotové horúce porcie trochu rozbalíme, necháme uniknúť paru, na zmes v alobale naukladáme ešte nakoniec kúsky obľúbeného syra a necháme pár minút zapiecť. Podávame teplé priamo v miske z alobalu. Povrch môžeme posypať nasekanou zelenou cibuľkou alebo osviežime posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Pripravíme si filety z pangasiusa, cibuľu, cherry paradajky, slaninu, syr, soľ a korenie.
Filety z pangasiusa umyjeme a osušíme.
Osušené mäso osolíme a...
...okoreníme.
Na alobal položíme plátky slaniny...
...a potom rybie mäso.
Na mäso dáme nakrájanú cibuľku...
...a pridáme polovičky cherry paradajok.
Nakoniec všetko zalejeme trochou olivového oleja.
Všetko zabalíme do alobalu. Kraje musíme dôkladne pritlačiť.
Pangasiuse v alobale dáme na rozpálený grilovací rošt.
Pangasiuse v alobale grilujeme nepriamou metódou po dobu 30 minút.
Po zložení z grilu alobal rozbalíme a ryby posypeme nastrúhaným syrom.