Grilovaný pangasius s olivami

Grilovaný pangasius s olivami

Počet porcií: 4

Náročnosť: stredná

Doba prípravy: 45 minút


Suroviny:

  • 4 porcie pangasiusa
  • 100 g zelených olív
  • 100 g šunky
  • olej alebo maslo
  • soľ, korenie


Postup: Filety z pangasiusa rozložíme na rovnú plochu, osolíme a okoreníme. Poukladáme plátky šunky, na šunku navŕšime olivy. Zmotáme do závitkov a prepichneme špáradlom. Hotové závitky vložíme do zapekacej misky, podlejeme trochou vody alebo vývaru, pokvapkáme olejom a vložíme do rozpáleného grilu. Grilujeme metódou priameho grilovania po dobu cca 30 minút. Hotové posypeme nasekanými zelenými bylinkami. Podávame teplé, vhodnou prílohou je opečená bagetka alebo varené zemiaky.

Pripravíme sa filety z pangasiusa, olivy, šunku, olivový olej, soľ a korenie.
Mäso z pangasiusa nakrájame, umyjeme a osušíme.
Filety dochutíme soľou a korením.
Na rybie filety poukladáme plátky šunky.
Na plátky šunky poukladáme zelené olivy.
Znovu osolíme a okoreníme.
Potom z filiet, šunky a olív zmotáme závitky.
Tie potom zaistíme špáradlom či kúskom špajle.
Závitky vložíme do zapekacej misky, podlejeme ich trochou vody alebo vývaru. Vedľa si ešte môžeme nasekať čerstvé bylinky pre výraznejšiu chuť.
Zapekaciu misku so závitkami z pangasiusa položíme na rozpálený rošt.
Grilujeme priamou metódou po dobu cca 30 minút.
Hotové závitky podávame teplé so zemiakmi alebo čerstvým pečivom.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít