Grilovaný morský vlk

Grilovaný morský vlk

Počet porcií: 4

Náročnosť: jednoduché

Doba prípravy: 45 minút


Suroviny:

  • 4 pekné čerstvé morské vlky
  • 4 lyžice nasekaných zelených byliniek (kôpor, koriander, petržlen ...)
  • 2 citróny
  • soľ, korenie


Postup: Čerstvé ryby vypitveme, riadne umyjeme pod studenou vodou a osušíme. Zvnútra aj zvonku osolíme a okoreníme. Pokvapkáme citrónovou šťavou a brušnú dutinu naplníme zelenými bylinkami. Odležanú rybu vložíme do stredu grilu a grilujeme metódou nepriameho grilovania po dobu približne 30 minút. Počas grilovania otočíme, aby ryba bola pekne opečená zo všetkých strán. Podávame teplé obložené plátkami citrónu a s pečivom.

Pripravíme si morského vlka, citrón, čerstvé bylinky, soľ a korenie.
Morského vlka vypitveme, umyjeme a osušíme. Akonáhle to máme hotové, rybu poriadne osolíme a okoreníme.
Dbáme na to, aby bol morský vlk dochutený nielen zvonku, ale aj zvnútra.
Chuť morského vlka vylepšíme šťavou z dvoch citrónov a do brušnej dutiny dáme čerstvé bylinky (koriander, kôpor, petržlenová vňať).
Potom necháme rybu chvíľku odležať.
Rozpálime si gril a rybu položíme na rošt.
Nepriamou metódou grilujeme morského vlka zhurba pol hodiny. Rybu musíme priebežne otáčať, aby sa prepiekla rovnomerne.
Hotovú rybu podávame ideálne na doske.
Pre lepšiu chuť môžeme k rybe pridať plátky citróna a ako prílohu čerstvé pečivo.