Grilovaná treska v korení

Grilovaná treska v korení

Počet porcií: 2 - 4

Náročnosť: jednoduché

Doba prípravy: 30 minút


Suroviny:

  • 2 - 4 porcie tresky po 200 g
  • 50 g rozpusteného masla
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • mleté farebné korenie
  • cesnaková soľ podľa chuti


Postup: Porcie ryby umyjeme a osušíme. V miske zmiešame mletú papriku, čierne korenie, tymián a cesnakovú soľ. Porcie ryby potrieme z oboch strán rozpusteným maslom a posypeme koreniacou zmesou. Mäso položíme do grilovacej mriežky na ryby alebo na BBQ Sear Grate mriežku a grilujeme nad horúcim prikrytým grilom 4 - 6 minút domäkka, v polovici úpravy obrátime. Horúce plátky ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a ihneď podávame.

Pripravíme si filety z tresky, rozpustené maslo, sušený tymián, mletú sladkú papriku, čerstvo namleté farebné korenie, cesnakovú soľ.
V malej miske si pripravíme koreniacu zmes. Dáme do nej červenú papriku...
...ďalej mleté korenie, tymián a cesnakovú soľ.
Tresku si nakrájame, umyjeme a osušíme.
Porcie tresky potrieme rozpusteným maslom.
Mäso obalíme v zmesi korenia
Kusy tresky kladieme na rozpálený rošt.
Grilujeme sprudka na mriežke Sear Grate po dobu cca 4-6 minút, kým tresčie filety na korení nezmäknú.
Hotové tresčie filety na korení pokvapkáme citrónovou šťavou.