Cestovinový šalát s kuracím mäsom

Cestovinový šalát s kuracím mäsom

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 35 minút

Suroviny:

  • 400 g ľubovoľných cestovín - uvarených
  • 2 kuracie prsia
  • grilovacie korenie
  • soľ, korenie
  • 150 g tvrdého syra
  • 1 zelená alebo žltá kápia
  • 3 zrelé červené paradajky
  • sekaná zelená petržlenová vňať na ozdobenie
  • olej

Postup:

Najprv uvaríme cestoviny v osolenej vode s olejom, varíme ich na "al dente" podľa návodu uvedeného na obale. Kuracie mäso potrieme olejom, poprášime grilovacím korením a necháme odležať. Z oboch strán mäso pekne ugrilujeme, zložíme z grilu a necháme vychladnúť. Do veľkej misy dáme cestoviny, pokvapkáme olivovým olejom osolíme a okoreníme. Prisypeme na kocky nakrájanú papriku, pevné časti paradajok a sekanú petržlenovú vňať. Zľahka premiešame, pridáme na kocky nakrájané kuracie mäso. Komu chutí majonéza, môže ju do šalátu zamiešať, rozhodne tým nič nepokazí.

Ľubovoľné cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v dostatočnom množstve osolenej vody, do ktorej pridáme niekoľko lyžíc olivového alebo slnečnicového oleja.
Do väčšej misy vložíme varené cestoviny, pokvapkáme olejom, pridáme na kocky nakrájané grilované kuracie mäso, papriku a tuhé časti z paradajok. Paradajky rozkrojíme, mäkké stredy vyberieme.
Paradajky rozkrojíme a mäkké prostriedky vyberieme, aby semienka neboli v šaláte.
Obľúbený tvrdý syr nakrájame nožom na malé kocky, ktoré pridáme k ostatným surovinám do misy.
Celý obsah misy premiešame dvoma vareškami alebo rukami, dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať alebo pažítku.
Milovníci majonézových pokrmov môžu aj do tohto šalátu trochu majonézy pridať. Bez majonézy je vhodným pokrmom pre vyznávačov zdravej výživy.
Papriku rozkrojíme, vyberieme semienka a nakrájame na drobné kocky.
Servírujeme ako ľahkú večeru alebo použijeme ako prílohu ku grilovanému mäsu.
Cestovinový šalát môžeme na záver dozdobiť čerstvými bylinkami.