Rizoto s kuracím mäsom

Rizoto s kuracím mäsom

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Čas prípravy: 1 hodina

Suroviny:

  • grilované kuracie mäso
  • 2 hrnčeky ryže
  • 3 hrnčeky kuracieho vývaru
  • 1 lyžica masti
  • soľ, korenie
  • 100 - 150 g hrášku
  • 1 - 2 mrkvy
  • 1 stredná cibuľa
  • na posypanie strúhaný tvrdý syr a sekaná zelená petržlenová vňať

Postup:

Pripravíme gril, do stredu grilu vložíme liatinovú panvicu Wok. Gril rozpálime na stredný žiar. Ryžu prepláchneme studenou vodou, vsypeme do panvice. Zalejeme odmeraným množstvom vývaru. Do panvice postupne pridáme na tenké prúžky nakrájanú mrkvu, najemno nasekanú cibuľu hrášok a masť. Primerane osolíme a okoreníme. Grilované kuracie mäso nakrájame na rovnomerné kocky a pridáme do wok panvice. Všetky suroviny premiešame. Panvicu prikryjeme starostlivo alobalom a gril zakryjeme poklopom. V grile necháme cca 1 hodinu dusiť. Hotové rizoto posypeme strúhaným syrom a ozdobíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Ryžu vsypeme do nahriatej panvice BBQ Wok, môžeme ľahko opražiť, chuť je potom intenzívnejšia.
Ohriatu ryžu zalejeme vývarom v pomere 2 diely ryže, 3 diely vývaru. Premiešame a postupne pridáme ďalšie suroviny, ktoré máme pripravené.
Prisypeme na tenké rezance nakrájanú mrkvu, nadrobno nasekanú cibuľu a hrášok. Môžeme použiť ako hrášok sterilizovaný, tak aj mrazený. Osolíme a okoreníme.
Do panvice pridajte grilované, na drobné kúsky nakrájané kuracie mäso.
Dôkladne premiešame, aby sa všetky suroviny v panvici dôkladne prepojili. Panvicu wok prikryjeme alobalom a dusíme pod poklopom grilu po dobu cca 1 hodinu.
Tu vidíme hotové rizoto vybraté po 1 hodine z grilu. Varili sme na grile Weber One-Touch Premium 57 s deleným grilovacím roštom.
Pri podrobnejšom skúmaní je vidieť štruktúru rizota a rozmanitú farebnosť. Ryža nie je rozvarená, použili sme ryžu Basmati.
Ukážka možného servírovania rizota s kuracím mäsom. Vhodným doplnením môže byť ovocný kompót alebo šalát z červenej repy.
Rizoto s kuracím mäsom doplnené čerstvou paradajkou.