Kuracia tortilla na grile

Kuracia tortilla na grile

Počet porcií: 4
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 30 minút

Suroviny:

  • 4 porcie kuracieho mäsa
  • 1 cuketa
  • 150 g kukurice
  • 1 červená kápia
  • 20 g strúhaného syra
  • 4 tortilly
  • 1 dcl oleja
  • olej
  • soľ, korenie

Postup:

Gril rozohrejeme na stredný žiar, na grilovací rošt vložíme liatinovú panvicu BBQ. Mäso potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Necháme odležať. Na grile ugrilujeme, hotové odložíme bokom. Na panvici orestujeme na oleji na kocky nakrájanú cuketu a kukuricu, môžeme pridať kocky červenej papriky. Grilujeme kým zelenina nezmäkne. Medzitým si nadrobno nasekáme grilované kuracie mäso. To následne vsypeme ku grilovanej zelenine. Všetko dôkladne premiešame a znovu prehrejeme. Túto zmes opatrne navŕšime doprostred tortilly a preložíme. Bez priklopenia prihrejeme tortily na grile, kým sa neobjavia typické mriežky. Podávame na tanieri alebo zabalené v obrúsku rovno do ruky. K tortillám prikladáme ľahký zeleninový šalát. Netradičnou prílohou môže byť aj roztlačené zrelé avokádo s trochou soli a cesnaku, dochutené limetkovou šťavou.

Do stredu grilu Weber One-Touch Premium vložíme liatinovú panvicu BBQ zo systému Gourmet, na ktorej rozohrejeme trochu oleja. Vložíme na kocky nakrájanú cuketu a necháme podusiť.
Premiešame, ďalej pridáme kukuricu a na kocky nakrájanú červenú kápiu.
Cuketu, kukuricu a kápiu v panvici podľa chuti osolíme a okoreníme.
Mäso potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Necháme chvíľu odležať. Na rošte ugrilujeme domäkka a odložíme nabok. Vychladnuté nakrájame na drobné kúsky, ktoré primiešame k mäkkej zelenine.
Drobné kúsky mäsa prehrejeme na panvici so zeleninou, ochutnáme, prípadne dochutíme soľou a korením.
Potrebné množstvo tortill rozložíme na rovnú podložku. Do stredu navŕšime náplň tak, aby sme mohli tortillu zatočiť.
Najlepšie sa náplň vŕši dvoma lyžicami alebo vareškami. Posypeme strúhaným syrom a opatrne zložíme do požadovaného tvaru.
Strúhaný syr použijeme v množstve a druhu nám vyhovujúcom.
Tretinu totrilly preložíme a z kolmej strany zatočíme. Môžeme spichnúť špáradlom, aby sa nám náplň na grile nevysypala.
Naplnené tortilly vkladáme do stredu rozpáleného grilu priamo na grilovací rošt. Bez priklopenia prehrejeme na grile, kým sa neobjavia typické hnedasté mriežky.
Podávame na tanieri, doske alebo zabalené v obrúsku rovno do kôry. K tortillám môžeme prikrájať čerstvú zeleninu. Neobvyklou prílohou so zaujímavou chuťou je rozpučené zrelé avokádo zmiešané s trochou soli a cesnaku, dochutené limetkovou šťavou.