Kuracie soté

Kuracie soté

Počet porcií: 2 - 4
Doba prípravy: do 30 minút
Náročnosť: jednoduché

Suroviny:

  • 2 - 4 kuracie prsia
  • 4 lyžice rastlinného oleja

Na marinádu:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 - 3 čili papričky
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • 1/4 hrnčeka koriandra - čerstvého
  • 1/3 hrnčeka sójovej omáčky
  • 1/4 hrnčeka limetkovej šťavy

Na ochutenie:

  • 1/2 hrnčeka nasekaných, nasucho opražených arašidov
  • nasekaná zelená petržlenová vňať

Postup:

V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu, mäso nakrájame naprieč na dlhé tenké plátky a napichneme na ihly. Ihly rozložíme do plochej nádoby a zalejeme marinádou a necháme 30 minút marinovať. Gril rozkúrime na priame grilovanie. Rošt potrieme olejom a uložíme naň pripravené ihly tak, aby nechránené konce ihly smerovali od ohňa. Mäso grilujeme 1 - 2 minúty z každej strany, počas grilovania ešte raz potrieme zvyšnou marinádou. Podávame s omáčkou podľa chuti.

Plátky kuracieho mäsa napichneme na pripravené špízy.
Teraz si pripravíme marinovaciu zmes, do ktorej budeme špízy nakladať.
Kuracie špízy vložíme do nádoby s marinádou a necháme mäso aspoň pol hodiny marinovať.
Hotové kuracie sat=e podávame so šalátom alebo čerstvou zeleninou.
Dávame pozor, aby boli všetky špízy úplne ponorené do marinovacej zmesi.
Gril rozpálime pre priame grilovanie a pomaly kladieme špízy na grilovací rošt.
Kuracie špízy môžeme ešte trochu potrieť zvyšnou marinádou.
Špízy grilujeme 1-2 minúty z oboch strán.
Hotové kuracie soté podávame so šalátom alebo čerstvou zeleninou.