Kuracie prsia s jarnou cibuľkou

Kuracie prsia s jarnou cibuľkou

Počet porcií: 2 - 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 35 - 45 minút

Suroviny:

  • 1 zväzok jarných cibuliek
  • 2 vykostené kuracie prsia alebo stehná

Na omáčku:

  • 1 hrnček sójovej omáčky
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka sladkého vína
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 prúžok citrónovej kôry

Postup:

Mäso z kuracích pŕs nakrájame na prúžky cca 1 x 1 x 5 cm, jarné cibuľky nakrájame na 5 cm kúsky. Striedavo napichujeme mäso a cibuľky na dve špajle, ktoré sme vopred namočili vo vode. Z ostatných surovín zvaríme omáčku, do ktorej na 30 minút mäso na špajli namočíme a necháme odpočinúť. Mäso na gril pokladáme tak, aby špajle boli mimo najväčší žiar. Ak by sa začali páliť, stačí ich obaliť alobalom. Podávame teplé so zvyškom omáčky.

Kuracie prsia si nakrájame zhruba na 1 až 1,5 cm dlhé prúžky.
Ďalej si pripravíme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.
mg-2612
Prúžky kuracieho mäsa a kúsky jarnej cibuľky striedavo napichujeme na drevené špajle.
Kuracie špízy s jarnou cibuľkou podľa chuti osolíme a okoreníme. Následne ich prelejeme omáčkou, ktorú sme si urobili zo zvyšku surovín.
Hotové kuracie prsia s jarnou cibuľkou podávame s čerstvou zeleninou alebo šalátom.
mg-2689
mg-2686