Kuracie prsia s citrónom a oreganom

Kuracie prsia s citrónom a oreganom

Počet porcií: 4
Náročnosť receptu: ľahké
Čas prípravy: 40 minút + 2 hodiny marinovanie

Suroviny:

  • 4 - 6 kuracích rezňov - kuracích pŕs
  • strúhaná kôra a šťava z 2 citrónov
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžica rozotretého cesnaku
  • 2 lyžičky mletej papriky
  • 11/2 lyžičky hrubozrnnej soli
  • 1/2 lyžičky korenia

Postup:

Kuracie prsíčka uprostred vodorovne prekrojíme. Zo zvyšných prísad zmiešame v mise marinádu. Naklepané prsíčka vložíme do misy s marinádou a zo všetkých strán riadne potrieme. Misu prikryjeme fóliou a mäso necháme 2 hodiny marinovať. Gril rozpálime a na strednom žiare grilujeme prsíčka po dobu 8 - 10 minút. Podávame teplé so šalátom z čerstvej zeleniny alebo so zemiakmi, zemiakovou kašou alebo hranolkami.

Kuracie rezne uprostred prekrojíme na dva tenšie plátky. Plátky zľahka naklepeme, ľahko osolíme a okoreníme. Odložíme bokom a pripravíme marinádu.
Cesnak do marinády prelisujeme lisom na cesnak alebo roztlačíme nožom a následne nasekáme nadrobno. Z cesnaku sa oplatí vyrezať stredový kľúčik, pokrmy pripravené s takto upraveným cesnakom sú oveľa lepšie stráviteľné.
Ak nemáme k dispozícii paličku na mäso, použijeme ku klepaniu mäsa tupú stranu noža.
Do misy vsypeme všetky sypké suroviny - oregano, papriku, soľ a korenie. Premiešame suchú zmes.
K suchej zmesi pristrúhame citrónovú kôru a vytlačíme šťavu z citrónov. Najlepšie je použiť citróny v bio kvalite, ktoré nie sú chemicky ošetrené.
Vo veľkej mise zmiešame všetky suroviny na prípravu marinády. Citrónovú šťavu precedíme, aby sme predišli vypadnutiu kôstok do marinády.
Potom pridajte do marinády asi 4 polievkové lyžice olivového oleja.
Do zmesi vsypeme sušené alebo čerstvé oregano.
Kuracie prsíčka vložte do misy a potrite ich marinádou zo všetkých strán. Potom nechajte mäso aspoň dve hodiny marinovať.
Marinované kuracie prsia dajte na rošt a grilujte ich na strednom žiare počas 8 až 10 minút.
Hotové kuracie prsíčka podávajte so zeleninovým šalátom, zemiakovou kašou alebo hranolkami.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít