Kuracia čína na grile

Kuracia čína na grile

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 40 minút

Suroviny:

  • 4 kuracie rezne
  • 1 pór
  • 1 červená kápia
  • 1 - 2 lyžice solamylu
  • 1 lyžička karí
  • 7 lyžíc sójovej omáčky
  • trochu oleja
  • 2 žĺtky

Postup:

Kuracie mäso nakrájame na tenké rezance, vložíme do misy a pridáme žĺtky, sójovú omáčku, kari, solamyl. Dôkladne premiešame a necháme 30 minút stáť. Do grilu vložíme nahriať panvicu s trochou oleja. Skúšku teploty vykonáme vhodením jedného kúsku mäsa do panvice. Ak sa začne hneď smažiť je olej dosť rozohriaty a my môžeme pridať ostatné naložené mäso. Pečieme najprv prudko, aby sa mäso zatiahlo a šťava zostala vo vnútri. Až je mäso pekne opečené zo všetkých strán, zmiernime oheň a prisypeme najemno nakrájaný pór a kápiu. Necháme zvoľna dôjsť pod pokrievkou. Servírujeme s čerstvým chlebom alebo varenou ryžou.

Kuracie stehenné rezne zbavíme prebytočného tuku, ostrým nožom nakrájame na tenké rezance.
Mäso z kuracích stehenných odrezkov je oveľa šťavnatejšie než z odrezkov prsných. Čína bude mäkká a šťavnatá.
Do väčšej misky nasypeme kari korenie, solamyl, pridáme žĺtky a odmerané množstvo sójovej omáčky. Všetko dôkladne premiešame a pridáme rezance mäsa. Najlepšie rukou premiesime a necháme odstáť.
Potom pridajte trochu olivového oleja.
A nesmiete zabudnúť ani na 1-2 polievkové lyžice solamylu.
V ďalšej fáze do zmesi pridajte dva vaječné žĺtky.
Všetko dôkladne premiešajte.
Vo chvíli, keď máme naložené mäso sa môžeme venovať príprave zeleniny. Pór nakrájame na kolieska a červenú kápiu na tenké prúžky.
Do grilu Weber One-Touch sme použili ťažkú liatinovú panvicu BBQ. Na panvicu nalejeme trochu oleja a necháme riadne prehriať. Skúšku teploty vykonáme vhodením jedného kúsku do oleja na panvici. Ak sa začne hneď smažiť, je olej dosť rozohriaty a my môžeme pridať ostatné naložené mäso.
Pečieme sprvu prudko, aby sa mäso zatiahlo a šťava zostala vo vnútri. Vo chvíli, keď je mäso pekne opečené zo všetkých strán, zmiernime oheň.
Za občasného premiešania grilujeme opatrne, aby sme mäso neprepiekli.
K opečenému mäsu prisypeme na kolieska nakrájaný pór a na rezance nakrájanú červenú kápiu, premiešame. Pod poklopom necháme zvoľna dôjsť.
Vo finále máme na panvici pestrofarebný pokrm výbornej chuti.
Panvicu s hotovým pokrmom zložíme z grilu, naservírujeme, ozdobíme čerstvou zeleninou podľa chuti. Ako prílohu podávame varenú ryžu alebo ľubovoľné chrumkavé pečivo.