Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 - 45 minút
Suroviny:
Na oblohu:
farebné šalátové listy, cibuľa, paradajky, horčica, kečup, majonéza podľa chuti
Postup:
Kuracie prsia potrieme olejom a posypeme grilovacím korením, opečieme na priamom žiare domäkka. Pre lepšiu chuť môžeme na rozpálené uhlie či brikety prihodiť 1 - 2 hrste údiacich lupienkov. Hotové mäso odložíme na misu a necháme chvíľu odpočinúť, potom ho natrháme po vláknach na malé kúsky. Žemľu natrieme maslom a opečieme po dobu 30 sekúnd až 1 minúty. Na spodnú polovicu každej žemle naskladáme listy šalátu, navrstvíme kúsky natrhaného kurčaťa, pridáme cibuľu, paradajku a syr. Dochutíme podľa vlastnej fantázie kečupom alebo majonézou a priklopíme druhým dielom žemle. Podávame teplé.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...