Hamburger s trhaným mäsom

Hamburger s trhaným mäsom

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 - 45 minút

Suroviny:

  • 4 kuracie rezne - prsia
  • obľúbená grilovacia zmes
  • syr
  • rastlinný olej
  • soľ, korenie

Na oblohu:

farebné šalátové listy, cibuľa, paradajky, horčica, kečup, majonéza podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia potrieme olejom a posypeme grilovacím korením, opečieme na priamom žiare domäkka. Pre lepšiu chuť môžeme na rozpálené uhlie či brikety prihodiť 1 - 2 hrste údiacich lupienkov. Hotové mäso odložíme na misu a necháme chvíľu odpočinúť, potom ho natrháme po vláknach na malé kúsky. Žemľu natrieme maslom a opečieme po dobu 30 sekúnd až 1 minúty. Na spodnú polovicu každej žemle naskladáme listy šalátu, navrstvíme kúsky natrhaného kurčaťa, pridáme cibuľu, paradajku a syr. Dochutíme podľa vlastnej fantázie kečupom alebo majonézou a priklopíme druhým dielom žemle. Podávame teplé.

Kuracie mäso nakrájame na 4 rovnako veľké rezne.
Mäso zalejeme menším množstvom olivového oleja.
Mäso preliate olivovým olejom posypeme grilovacím korením.
Kuracie rezne položíme na rozpálený rošt.
Mäso pečieme na priamom žiare domäkka.
Všetky hamburgerové žemle v polovici rozkrojíme.
Žemle zľahka potrieme maslom.
Maslom namazané žemle položíme na rozpálený rošt ku kraju a necháme zhruba pol minúty až minútu opekať.
Grilované kuracie prsia za pomoci vidličky a noža natrháme na vlákna.
Rozpečené žemle potrieme podľa chuti kečupom, horčicou alebo majonézou. Pridáme ľadový šalát, trhané kuracie mäso a tenké plátky paradajok.
Do hamburgeru ešte pridáme syr a čerstvú cibuľu.
Hamburgery podávame s hranolčekmi, americkými zemiakmi alebo so šalátom.