Počet porcií: 4
Náročnosť: stredná
Čas prípravy: 1,5 hodiny
Suroviny:
Postup:
Očistené kurča zvnútra aj zvonku osolíme a okoreníme. Položíme na dosku a rukou opatrne oddelíme kožu na prsiach a stehnách od mäsa, vytvoríme tak priestor na vloženie ochuteného masla. Zmiešaním masla, sekaného ligurčeka a pomarančovej kôry získame bylinkové maslo, ktoré opatrne nanesieme medzi mäso a kožu. Nohy kurčaťa stiahneme povrázkom. Do stojana na grilovanie kurčaťa vlejeme pivo alebo vývar. Kurča dáme na stojan. Gril rozohrejeme na strednú teplotu. Vložíme kurča na stojane a grilujeme po dobu 1 1/4 - 1/2 hodiny, kým vnútorná teplota v najsilnejšom mieste stehna nedosiahne teplotu 75 stupňov. Kurča v grile občas skontrolujeme, priebežne potierame vypečenou šťavou. Hotové kurča necháme ešte 10 minút vo vypnutom grile dôjsť pod alobalom. Kurča môžeme tiež potierať šťavou z pomaranča.
Aj keď počasie vonkajšiemu grilovaniu ešte nepraje, radi by sme Vám predstavili novinky...
Hľadáte ideálny darček pre vášnivých turistov? Pre milovníkov kempovania sa nám podarilo...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...