Rib eye steak so soľou a korením

Rib eye steak so soľou a korením

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 45 minút

Suroviny:

  • 4 kusy steakov rib eye(z vysokej roštenky) o hrúbke min 2 cm
  • soľ, korenie
  • 2 dcl olivového oleja


Mäso nasolíme, okoreníme a potrieme olejom. Rozpálime gril. Mriežku vnútri grilu očistíme a potrieme tukom. Steaky grilujeme z každej strany približne 3-4 minúty. Hotové steaky necháme odpočinúť v teple ešte minimálne 5 minút. Pri servírovaní pokvapkáme olejom.

K príprave steakov so soľou a korením nepotrebujeme žiadne zvláštne suroviny. Postačia nám kvalitné steaky z vysokej roštenky hrubé cca 2 cm, soľ, korenie a kvalitný olivový olej.
Steaky potrieme olejom a okoreníme. Solíme až pri servírovaní.
Pri našom grilovaní sme používali koreničky Weber v červenej farbe. Silikónový povrch a porcelánový mlecí mechanizmus nám učaroval.
Okorenené kusy mäsa nakoniec polejeme primeraným množstvom oleja a vložíme do sklenenej misy, kde necháme aspoň hodinu odpočinúť.
Naložené mäso vkladáme do stredu grilu, rozohriatého na priame grilovanie. My sme v tomto prípade použili v grile vložený Gourmet BBQ systém - Sear Grate s grilovacím roštom.
S použitím liatinového stredového dielu sa na grilovanom mäse vytvoria typické rovnomerné zlatohnedé mriežky.
Hotový steak na rošte premiestnime mimo priamy žiar a necháme ešte 10 minút odpočívať, aby sa rovnomerne uvoľnila šťava. Detail hotového mäsa pripraveného na servírovanie.
Servírujeme na nahriatych tanieroch alebo drevenom lopári. Solíme až pri podávaní. Ako príloha sa hodí čerstvé pečivo a šalát z čerstvej zeleniny.