Rib eye steak v kávovej marináde

Rib eye steak v kávovej marináde

Počet porcií: 4
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 45 minút

Suroviny:

  • 4 steaky z vysokej roštenky
  • 1 lyžica mletej kávy
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička hnedého cukru
  • 1/2 lyžičky korenia
  • 1/4 lyžičky mletého nového korenia
  • olivový olej


Postup: V sklenenej mise zmiešame cukor, kávu, soľ, korenie a nové korenie. Túto zmes riadne premiešame a prilejeme olej. Mäso naklepeme tĺčikom na mäso alebo použijeme tupú stranu noža. Steaky naložíme do pripravenej marinády aspoň na 1 - 2 hodiny pri izbovej teplote. Mriežku grilu očistíme a potrieme tukom, môžeme použiť aj Weber BBQ olej - sprey na premazanie roštov zo slnečnicového oleja. Grilujeme na priamom žiare po dobu 4 - 5 minút z každej strany. Hotové mäso presunieme na miesto mimo žiar a necháme 10 minút odpočinúť, aby sa nám pekne uvoľnila šťava obsiahnutá v mäse. Servírujeme s pečivom a zeleninovou oblohou či šalátom.

Na prípravu budeme potrebovať pekné steaky z vysokej roštenky, mletú kávu, soľ, korenie, mleté nové korenie a olivový olej. Na prílohu potom pečivo a obľúbenú zeleninu.
V sklenenej mise zmiešame nasucho mletú kávu, cukor, rascu, soľ, korenie a nové korenie. Túto zmes riadne premiešame.
Hnedý cukor má oveľa lepšiu chuť, ale možno použiť aj cukor biely.
S hrubozrnnou soľou musíme zaobchádzať veľmi opatrne. Solí viac.
Korenie sme u našich receptov používali výhradne trojfarebné, nielen kvôli chuťovému, ale aj vizuálnemu efektu.
Do premiešanej suchej zmesi prilejeme olej a opäť dôkladne premiešame.
Opäť všetko dôkladne premiešame.
Mäso pred vložením do marinády naklepeme tĺčikom na mäso alebo tupou stranou kuchynského noža.
Marinádu starostlivo vtrieme do každého steaku. Pri izbovej teplote necháme marinovať 1 - 2 hodiny.
Pred vložením mäsa na gril očistíme grilovaciu mriežku a ošetríme ju tukom. Môžeme použiť tiež Weber BBQ olej - sprey na premazanie roštov zo slnečnicového oleja.
Tieto steaky boli pripravované na grile Weber One-Touch 57 Ivory s použitím Gourmet BBQ sady Sear Grate metódou priameho grilovania po dobu cca 5 minút z každej strany.
Detailný pohľad na liatinový stred z radu Gourmet BBQ Sear Grate.
Hovädzie steaky ešte raz z iného pohľadu.
Rib eye steak môžeme servírovať napríklad s čerstvou zeleninou, s hranolkami či americkými zemiakmi, alebo aj s čerstvým chlebom a iným pečivom.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít