Počet porcií: 4
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 45 minút
Suroviny:
Postup: V sklenenej mise zmiešame cukor, kávu, soľ, korenie a nové korenie. Túto zmes riadne premiešame a prilejeme olej. Mäso naklepeme tĺčikom na mäso alebo použijeme tupú stranu noža. Steaky naložíme do pripravenej marinády aspoň na 1 - 2 hodiny pri izbovej teplote. Mriežku grilu očistíme a potrieme tukom, môžeme použiť aj Weber BBQ olej - sprey na premazanie roštov zo slnečnicového oleja. Grilujeme na priamom žiare po dobu 4 - 5 minút z každej strany. Hotové mäso presunieme na miesto mimo žiar a necháme 10 minút odpočinúť, aby sa nám pekne uvoľnila šťava obsiahnutá v mäse. Servírujeme s pečivom a zeleninovou oblohou či šalátom.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...