Kebab z mletého mäsa

Kebab z mletého mäsa

Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: stredne náročné
Doba prípravy: 45 minút

Suroviny:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 lyžice zelených byliniek
  • 2 jarné cibuľky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 lyžičky rasce
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • bambusové špajdle alebo kovové špízy


Postup: Mleté mäso vložíme do misy, pridáme korenie, cesnak prelisujeme a cibuľu nasekáme najemno. Riadne premiešame a rozdelíme na jednotlivé porcie. Špajdle vopred namočíme do vody, aby sa nám pri grilovaní neprepaľovali. Z pripraveného mäsa utvoríme okolo špajlde malé valčeky. Gril rozohrejeme na priame grilovanie a špajdle s mäsom vkladáme do stredu grilu. Grilujeme po dobu 7 - 12 minút, podľa potreby niekoľkokrát otočíme. Podávame s pečivom, poprípade s ryžou ochutenou šafránom.

Na tradičné turecké jedlo budeme potrebovať mleté hovädzie mäso, čerstvé bylinky, 2 jarné cibuľky, cesnak, rascu, čerstvo namleté korenie, muškátové oriešky a samozrejme špajdle, aby bolo kebab na čo napichnúť.
V dostatočne veľkej mise zmiešame mäso s bylinkami a jarnou cibuľkou.
Zmes v mise osolíme a okoreníme.
Pridáme cesnak ...
... a všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
Teraz si z našej zmesi na kebab vytvoríme malé valčeky.
Valčeky napicháme na špajdle ...
... a hneď nato ich kladieme na rozpálený grilovací rošt.
Grilujeme priamou metódou, jednotlivé špízy by mali byť skôr v strede než na kraji.
Kebab z mletého mäsa grilujeme približne 7-12 minút. Špízy priebežne otáčame, aby sa nepripálili.
Kebab podávame s arabským chlebom, zeleninou, ale pokojne aj so slovenským pečivom.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít