Počet porcií: 2 - 3
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 minút
Suroviny:
Postup:
Na steak s rascou a rozmarínom si pripravíme mäso hovädzie zadné nakrájané na plátky. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Odložíme bokom a budeme sa venovať príprave marinády. Do väčšej misy nalejeme olej, pridáme prelisovaný alebo jemne nasekaný cesnak, nasekané lístky rozmarínu a mletú rascu. Všetko zamiešame a do marinády vložíme nasolené mäso. Necháme marinovať cca 1 hodinu. Naložené mäso vkladáme na stred grilovacieho roštu, do ktorého sme vyskúšali sadu Gourmet BBQ Sear Grate. Mäso grilujeme na strednom žiare po dobu 8 - 10 minút z každej strany. Hotové steaky ponecháme v teple 5 - 8 minút odležať. Podávame s čerstvým pečivom a zeleninovou oblohou.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...