Počet porcií: 2 - 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 minút
Suroviny:
1 steak z hovädzieho boku
4 lyžice rastlinného oleja
Na marinádu:
Na ochutenie:
1/2 hrnčeka nasekaných, nasucho opražených orechov, najlepšie arašidy, nasekaná zelená petržlenová vňať
Postup: V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu, mäso nakrájame naprieč na dlhé tenké plátky a napichneme na ihly. Ihly rozložíme do plochej nádoby a zalejeme marinádou a necháme 30 minút marinovať. Gril rozkúrime na priame grilovanie. Rošt potrieme olejom a uložíme naň pripravené ihly tak, aby nechránené konce ihiel smerovali od ohňa. Mäso grilujeme 1 - 2 hodiny z každej strany, počas grilovania ešte raz potrieme zvyšnou marinádou. Podávajte s omáčkou podľa chuti.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...