Počet porcií: 2 - 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 minút
Suroviny:
1 steak z hovädzieho boku
4 lyžice rastlinného oleja
Na marinádu:
Na ochutenie:
1/2 hrnčeka nasekaných, nasucho opražených orechov, najlepšie arašidy, nasekaná zelená petržlenová vňať
Postup: V miske zmiešame všetky suroviny na marinádu, mäso nakrájame naprieč na dlhé tenké plátky a napichneme na ihly. Ihly rozložíme do plochej nádoby a zalejeme marinádou a necháme 30 minút marinovať. Gril rozkúrime na priame grilovanie. Rošt potrieme olejom a uložíme naň pripravené ihly tak, aby nechránené konce ihiel smerovali od ohňa. Mäso grilujeme 1 - 2 hodiny z každej strany, počas grilovania ešte raz potrieme zvyšnou marinádou. Podávajte s omáčkou podľa chuti.
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...
Tohtoročnej zime už definitívne odzvonilo. Jar je v plnej sile a my dostali chuť na poriadnu...
Novinkami pre tohtoročnú grilovaciu sezónu sú okrem iného aj nové modely peletových grilov Pit...