Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 - 45 minút
Suroviny:
Na oblohu: šalátové listy, cibuľa, paradajky, kečup, horčica, majonéza podľa chuti
Postup: Mleté mäso rozdelíme na 4 diely. Z každého utvoríme tučný bochníček naplnený plátkom bylinkového masla. Osolíme a okoreníme a dáme na 30 minút do chladničky vychladiť. Gril rozohrejeme na priame grilovanie. Pripravené hamburgery rozložíme na rošt, znova osolíme a okoreníme. Grilujeme z každej strany 5 - 7 minút. Po upečení skontrolujeme termosondou teplotu, ktorá by mala byť vo vnútri 71 stupňov. Medzitým na kraji roštu opečieme plátky slaniny opečené odložíme bokom na obrusy, aby odkvapkal prebytočný tuk. Žemle rozkrojíme a potrieme maslom a opekáme 30 sekúnd až 1 minútu. Konečnou fázou je vytvorenie finálneho hamburgeru. Na dolnú polovicu každej žemle dáme list šalátu naň cibuľu a paradajku. Hore potom teplý hamburger so slaninou a syrom. Dochutíme podľa vlastnej fantázie a chuti a priklopíme druhým dielom žemle.
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Ďalšou novinkou, teraz na konci grilovacej sezóny, na našej predajni v Tachloviciach je luxusný...
V prebiehajúcej grilovacej sezóne sa nám pre našich zákazníkov podarilo naskladniť nové plynové...