Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 - 45 minút
Suroviny:
Na oblohu: šalátové listy, cibuľa, paradajky, kečup, horčica, majonéza podľa chuti
Postup: Mleté mäso rozdelíme na 4 diely. Z každého utvoríme tučný bochníček naplnený plátkom bylinkového masla. Osolíme a okoreníme a dáme na 30 minút do chladničky vychladiť. Gril rozohrejeme na priame grilovanie. Pripravené hamburgery rozložíme na rošt, znova osolíme a okoreníme. Grilujeme z každej strany 5 - 7 minút. Po upečení skontrolujeme termosondou teplotu, ktorá by mala byť vo vnútri 71 stupňov. Medzitým na kraji roštu opečieme plátky slaniny opečené odložíme bokom na obrusy, aby odkvapkal prebytočný tuk. Žemle rozkrojíme a potrieme maslom a opekáme 30 sekúnd až 1 minútu. Konečnou fázou je vytvorenie finálneho hamburgeru. Na dolnú polovicu každej žemle dáme list šalátu naň cibuľu a paradajku. Hore potom teplý hamburger so slaninou a syrom. Dochutíme podľa vlastnej fantázie a chuti a priklopíme druhým dielom žemle.
Sezóna údenia je už v plnom prúde, preto sa pre Vás snažíme zabezpečiť ďalšie a ďalšie príchute...
Digitálne elektrické udiarne Borniak Simple s možnosťou pomalého grilovania pri nízkych teplotách...
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...