Počet porcií: 4 - 6
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 - 45 minút
Suroviny:
Na oblohu: šalátové listy, cibuľa, paradajky, kečup, horčica, majonéza podľa chuti
Postup: Mleté mäso rozdelíme na 4 diely. Z každého utvoríme tučný bochníček naplnený plátkom bylinkového masla. Osolíme a okoreníme a dáme na 30 minút do chladničky vychladiť. Gril rozohrejeme na priame grilovanie. Pripravené hamburgery rozložíme na rošt, znova osolíme a okoreníme. Grilujeme z každej strany 5 - 7 minút. Po upečení skontrolujeme termosondou teplotu, ktorá by mala byť vo vnútri 71 stupňov. Medzitým na kraji roštu opečieme plátky slaniny opečené odložíme bokom na obrusy, aby odkvapkal prebytočný tuk. Žemle rozkrojíme a potrieme maslom a opekáme 30 sekúnd až 1 minútu. Konečnou fázou je vytvorenie finálneho hamburgeru. Na dolnú polovicu každej žemle dáme list šalátu naň cibuľu a paradajku. Hore potom teplý hamburger so slaninou a syrom. Dochutíme podľa vlastnej fantázie a chuti a priklopíme druhým dielom žemle.
Ďalšia dlho očakávaná novinka tohtoročnej grilovacej sezóny - dva modely grilov Plancha od...
Nový, ľahko prenosný plynový gril Napoleon Travel TQ240 bude Vašim perfektným spoločníkom na...
Aj keď počasie vonku je pochmúrne, podľa dátumu v kalendári sme práve na vrchole grilovacej...