Jablkové lievance so smotanou

Jablkové lievance so smotanou

Počet porcií: 8
Náročnosť: stredne ťažké
Doba prípravy: 1 hodina

Suroviny:

  • 3 vajcia
  • 50 dkg jabĺk
  • 3 lyžice cukru
  • 1 kypriaci prášok
  • 300 ml mlieka
  • 25 dkg hladkej múky
  • štipka soli
  • kyslá smotana
  • škoricový cukor
  • Olej na vyprážanie

V mise zmiešame vajcia, cukor, jablká a mlieko. Postupne zapracujeme múku zmiešanú s trochou prášku do pečiva. Na liatinovej panvici rozpálime olej a smažíme z oboch strán. Teplé dochutíme kyslou smotanou. Môžeme tiež obaliť v škoricovom cukre.

Na lievance budeme potrebovať vajcia, múku, jablká, cukor, kypriaci prášok, mlieko, soľ, smotanu, škoricový cukor a olej na vyprážanie.
Ošúpeme jablká, zbavíme jadierok. Jablká potom nastrúhame.
Do misy na lievancové cesto pridáme múku.
Potom prichádza na rad práškový cukor.
Do misy rozbijeme 3 vajcia.
Prisypeme kypriaci prášok.
A štipku soli.
A nakoniec k cestu prilejeme trochu mlieka.
Na liatinovej panvici rozpálime olej a lievance na ňom osmažíme z oboch strán.
Hotové lievance podávame s kyslou smotanou alebo ich môžeme obaliť v škoricovom cukre.