Grilovaný banán s mascarpone

Grilovaný banán s mascarpone

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 minút

Suroviny:

  • Malé banány
  • 250 g mascarpone,
  • 50 ml rumu
  • 1 lyžička mletá škorica
  • 5 dkg práškového cukru


Postup: Banány grilujeme na nepriamom strednom žiare po dobu 10- 12 minút. Za pravidelného otáčania opekáme, kým nie sú banány úplne tmavé a telo mäkké. Medzitým si v miske zmiešame mascarpone s cukrom, rumom a škoricou. Banány otvoríme, preložíme na tanier a ku každému upravíme časť ochuteného mascarpone.

Pripravíme si banány, mascarpone, rum, škoricu a práškový cukor.
Banány grilujeme na nepriamom strednom žiare po dobu 10-12 minút. Banány pravidelne otáčame!
Medzitým si v miske pripravíme zmes na polievanie.
V mise zmiešame rum, cukor, mascarpone a škoricu.
Banány zložíme z grilu až vo chvíli, keď sú tmavé a telo majú mäkké.
Banány olúpeme, dáme na tanier spolu s ochuteným mascarpone.