Grilovaný ananás II.

Grilovaný ananás II.

Počet porcií: 4 - 6

Náročnosť: jednoduché

Čas prípravy: cca 35 minút


Suroviny:

  • 1 väčší zrelý ananás
  • 1 1/2 hrnčeka cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • mäta na ozdobu

Grilovaný ananás pripravujeme metódou priameho grilovania, stredný žiar. Čerstvý ananás je nutné ošúpať, nakrájať na kolieska a vyrezať tvrdý stred. V menšej miske zmiešame cukor so škoricou a kolieska ananásu v ňom obalíme, takto pripravené kúsky vkladáme do rozpáleného grilu. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla - grilovanie trvá 4 - 6 minút z každej strany. Jednotlivé porcie dozdobíme čerstvou mätou, popr. smotanou alebo zmrzlinou.

Pripravíme si celý ananás, cukor, škoricu a čerstvú mätu.
Najskôr pomocou ostrého noža zbavíme ananás šupky a vyrežeme tvrdý stred...
Ananás zbavený šupky nakrájame na približne centimeter hrubé plátky...
V miske zmiešame cukor so škoricou a plátky ananásu v ňom obalíme.
Plátky ananásu obalíme zo všetkých strán.
Kolieska ananásu grilujeme priamou metódou na strednom žiare.
Kolieska ananásu grilujeme 4-6 minút z každej strany.
Plátky grilovaného ananásu môžeme dozdobiť čerstvou mätou, smotanou alebo zmrzlinou.