Grilované hrušky

Grilované hrušky

Počet porcií: 2 - 6

Náročnosť: jednoduché

Doba prípravy: 60 minút


Suroviny:

  • 6 veľkých zrelých hrušiek
  • 1/2 citróna
  • maslo
  • cukor
  • 1 balenie sušienok najlepšie s orechmi
  • 1/2 lyžičky citrónovej kôry
  • 1 vanilkový cukor


U hrušiek odrežeme špičky, vykrajovačom opatrne odstránime stredy hrušiek. Takto pripravené hrušky vo vnútri pokvapkáme citrónom a naplníme rozdrvenými sušienkami, zasypeme jednou lyžičkou cukru zmiešaného s korením. Hrušky zaklopíme odrezanými špičkami. Celé potrieme maslom, vložíme do zapekacej misky a zvrchu zasypeme ešte zľahka cukrom. Podlejeme trochou vody a vložíme do grilu rozpáleného na nepriame grilovanie na cca 35 minút. Občas skontrolujeme prepečenie špajľou, mala by ľahko prejsť do stredu. Tento výborný dezert podávame horúci.

Pripravíme si hrušky, citrón, maslo, cukor, orieškové sušienky, citrónovú kôru a vanilkový cukor.
U hrušiek odrežeme špičky.
Pomocou vykrajovadla vyberieme stred hrušky.
Vnútro hrušky pokvapkáme citrónovou šťavou a naplníme rozdrvenými sušienkami.
Hrušky dáme do zapekacej misky a do ich vnútra prisypeme cukor zmiešaný s korením.
Hrušky zakryjeme odrezanými špičkami ...
...a celé ich potrieme maslom.
Pred presunom na gril hrušky ešte zľahka posypeme cukrom.
Pred presunom na grilovací rošt hrušky podlejeme trochou vody.
Grilujeme nepriamou metódou približne 35 minút.
Hrušky môžeme pri grilovaní kontrolovať pomocou špajle. Po zložení z grilu ihneď podávame.