Grilované jablká

Grilované jablká

Počet porcií: 8
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 45 minút

Suroviny:

  • 8 sladkých jabĺk
  • 1 kocka masla
  • 10 dkg tmavého cukru
  • 7 dkg hrozienok
  • 10 dkg drvených celozrnných sušienok
  • Sekané orechy alebo mandle


Postup: alobalovú misku zľahka vymažeme. Jablká vydlabeme. Zmiešame maslo s hnedým cukrom do peny. Pridáme hrozienka, sušienky, škoricu. Jablká naplníme. A vložíme do alobalovej misky. Grilujeme na nepriamom ohni. Po 30 - 35 minútach jablká skontrolujeme. Podávame horúce.

Na pečené jablká si pripravíme sladké jablká, maslo, tmavý cukor, hrozienka, drvené celozrnné sušienky, sekané orechy alebo mandle.
U jabĺk opatrne odkrojíme vršok, vnútri vydlabeme otvor, ktorý budeme plniť. Dávame pozor, aby sme jablko zospodu neporušili.
Pohľad na vydlabané jablká pred plnením.
Na dno jabĺk dáme lyžičku drvených sušienok.
Ďalej jablká naplníme hrozienkami a orechami podľa chuti, pokvapkáme medom a navrch položíme kúsok masla.
Hotové priklopíme odkrojenými pokrievkami.
Pripravené naplnené jablká vložíme do alobalovej misky, podlejeme hrčekom vody a vložíme do grilu.
My sme pečené jablká pripravovali na kotlovom grile na drevené uhlie Weber One-Touch 57 so stredovou mriežkou Sear Grate.
Po 30 - 35 minútach jablká z grilu vyberieme, servírujeme teplé.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít