Banány na grile

Banány na grile

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 30 minút

Suroviny:

2 banány
4 kúsky masla
škorica
hrozienka
1 dcl rumu
4 lyžice medu

Na ozdobenie:

zmrzlina, šľahačka, čokoláda + alobal

Postup:

Z alobalu vystrihneme 4 rovnaké štvorce, na každý položíme rozpolený banán, na ktorý uložíme kúsok masla, pridáme škoricu, trochu medu a hrozienka. Konečnou bodkou je pokvapkanie rumom. Banány zabalíme a grilujeme z každej strany približne 5-8 minút na dobre rozpálenom grile. Pri servírovaní pridáme po kopčeku zmrzliny a šľahačky, popr. posypeme strúhanou čokoládou.

Na tento recept budeme potrebovať banán, rum, hrozienka, med, škoricu a kúsok masla. Na dozdobenie potom zmrzlinu, čokoládu, šľahačku a alobal.
Z alobalu natrháme alebo nastriháme štvorce v počte odpovedajúcom počtu pripravovaných porcií.
Banány olúpeme a pozdĺžne rozkrojíme. Položíme na alobal.
K banánu na alobal prisypeme dve lyžičky hrozienok.
Maslo nakrájame na kúsky a ku každému banánu priložíme jeden až dva kúsky masla.
Jednotlivé porcie pokvapkáme medom. Najlepší je samozrejme med od známeho včelára.
Servírujeme s kopčekom zmrzilny a šľahačky, popr. posypeme strúhanou čokoládou.