Grilovaná kukurica

Grilovaná kukurica

Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 25 minút


Suroviny:

  • 4 klasy mladej kukurice
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 rozotretý strúčik cesnaku
  • pol hrste nasekaného hladkolistého petržlenu
  • korenie, soľ


Postup: Klasy kukurice opatrne olúpeme, šúpolie ponecháme. Toto otočíme, nožnicami skrátime a stiahneme povrázkom. Vznikne nám prírodné držadlo. Klas potrieme zo všetkých strán bylinkovým olejom pripraveným z oleja, petržlenu, cesnaku, soli a korenia. Rozpálime gril na strednú teplotu a klasy grilujeme po dobu 12 - 15 minút. Priebežne otáčame a kontrolujeme, aby sa nám na klasoch vytvorili pekné zlatohnedé mriežky od grilovacieho roštu. Po sňatí z grilu ihneď podávame.

Na grilovanú kukuricu si pripravíme kukuricu, olej, prelisovaný cesnak, hladkolistý petržlen, soľ a korenie.
Kukuričné klasy kladieme na stredne rozpálený gril.
Kukuričné klasy grilujeme približne 12-15 minút.
Klasy priebežne otáčame a dbáme na to, aby sa na nich vytvorili zlatohnedé mriežky.
Po sňatí z grilu ihneď servírujeme.