Omáčka pre plechové huby

Omáčka pre plechové huby

Množstvo cca 2,5 dcl

Suroviny:

  • 2 lyžice oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 10 olív
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 chilli papričky
  • trochu vývaru
  • 1 lyžica worčesterskej omáčky
  • kečup


Postup: na oleji krátko osmažíme na rezance nakrájanú červenú cibuľu spolu s nasekaným cesnakom, potom pridáme nadrobno nasekané chilli papričky, olivy, kečup, trošku vývaru, worčester a soľ. Zmes povaríme. Na dozdobenie ešte môžeme pridať najemno nasekanú petržlenovú vňať.

Na prípravu červenej omáčky pre plechové huby budeme potrebovať: olej, cibuľu, cesnak, chili papričky, vývar a worčestrovú omáčku.
Nakrájame si chilli papričky na malé kúsky.
Prikrájame aj trochu červenej cibule.
Do pálivej omáčky patria tiež olivy, ktoré si nakrájame na polovičky.
A samozrejme dôjde aj na cesnak. Ten nakrájame na malé kúsky.
Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu a cesnak.
K cibuli a cesnaku pridáme tiež chilli papričky...
...kečup alebo môže byť aj paradajkový pretlak, či paradajkové pyré.
Omáčku zamiešame. Kto chce môže priliať vývar alebo vodu. Hotovú omáčku môžeme tiež dozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.