Krémová chrenová omáčka

Krémová chrenová omáčka

Množstvo: cca 2,5 dcl

Suroviny:

  • 200 g kyslej smotany (s najvyšším možným obsahom tuku)
  • 2 lyžice nastrúhaného chrenu (1 lyžička wasabi)
  • 2 lyžice najemno nasekanej čerstvej hladkej petržlenovej vňate
  • 2 lyžičky dijónskej horčice
  • 2 lyžičky worcesterskej omáčky
  • 1/2 lyžičky hruborznnej soli
  • čerstvé mleté čierne korenie


Postup: Všetky prísady zmiešame v strednej miske, pred podávaním uložíme minimálne na 30 minút do chladu. Táto omáčka sa hodí ku všetkým druhom mäsa vrátane rýb a zeleniny.

Do misy dáme našľahanú kyslú smotanu.
Pridáme jednu lyžičku wasabi, čiže japonského chrenu.
V omáčke nesmie chýbať ani dijónska horčica.
Nesmieme zabudnúť na worčestrovú omáčku.
Omáčku je tiež treba osoliť a okoreniť.
A čerstvo nasekaný petržlen.
Všetko dôkladne premiešame.