Hubová omáčka

Hubová omáčka

Množstvo: 150 g

Suroviny:

  • 1 biela cibuľa
  • 70 - 80 g masla
  • 100 g hnedých šampiňónov
  • 140 ml smotany na šľahanie
  • petržlen


Postup: Najprv rozohrejeme maslo, naň vložíme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Všetko opatrne podusíme, následne zalejeme smotanou. Za stáleho miešania prevaríme. Pri servírovaní dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Táto omáčka je výborná ku steakom.

Na prípravu hubovej omáčky budeme potrebovať: cibuľu, maslo, hnedé šampiňóny a smotanu na šľahanie.
Nakrájame si nadrobno cibuľu.
Pridáme čerstvé bylinky.
Na panvici rozohrejeme maslo...
A potom naň vložíme nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
Huby a cibuľku na masle pekne podusíme.
Nezabudneme na soľ a korenie.
Potom do panvice prilejeme smotanu na šľahanie.
Omáčku za stáleho miešania dôkladne prevaríme.
Hubovú omáčku môžeme na záver dozdobiť petržlenovou vňaťou. Skvele sa hodí napríklad k hovädzím steakom.