Cesnakovo - papriková omáčka

Cesnakovo - papriková omáčka

Množstvo: cca 3,5 dcl

Suroviny:

  • 2 väčšie červené papriky
  • 10 lyžíc kyslej smotany
  • 8 lyžíc majonézy
  • 2 lyžice najemno nasekanej čerstvej bazalky
  • 4 lyžičky najemno rozotreného cesnaku
  • 2 lyžičky octu balsamico
  • 1/4 lyžičky soli


Postup: papriky ugrilujeme nad priamym stredným žiarom približne 12 - 16 minút kým šupka nesčernie. Papriky priebežne otáčame. Hotové prenesieme do misky a necháme vychladnúť. Opatrne odstránime tenkú šupku a semienka, mäkkú dužinu nakrájame na malé kúsky a vmiešame k ostatným surovinám. V chlade necháme odležať aspoň 20 minút. Omáčka je vhodná ku všetkým druhom mäsa vrátane zeleniny.

Na rozpálenom rošte si ugrilujeme červené papriky.
Necháme papriky vychladnúť, ošúpeme ich a zbavíme semienok.
Mäkkú dužinu zamiešame medzi ostatné ingrediencie (cesnak, smotana, majonéza, bazalka, ocot balsamico, soľ).
Všetky ingrediencie dáme do misy a dôkladne premiešame.