Počet porcií: 4
Náročnosť: jednoduché
Doba prípravy: 35 minút
suroviny:
Postup: Bravčovú panenku nakrájame na rovnako veľké kocky o hrane cca 2-3 cm. Z oregana, rozmarínu, cesnaku, citrónovej šťavy, oleja a mletého čierneho korenia vyrobíme marinádu. Kocky panenky naložíme do marinády na 1 hodinu a uložíme do chladu. Cuketu a papriku nakrájame na podobne veľké kusy, šampiňóny prekrojíme, paradajky ponecháme vcelku. Mäso vyberieme z chladu, pripravíme kovové špízy alebo môžeme použiť drevené špajdle. U špajdlí pred vložením na gril obalíme konce alobalom. Striedavo napichujeme mäso s kúskami zeleniny a šampiňónov. Gril rozpálime na strednú teplotu na nepriame grilovanie. Špízy grilujeme po dobu 10 - 15 minút, priebežne otáčame kým sa na mäse nevytvoria zlatohnedé mriežky. Špízy podávame teplé so zeleninovou oblohou a pečivom. Môžeme doplniť omáčkami k mäsu z radu Weber.
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...