O tom, aký je gril praktický domáci pomocník, sme sa presvedčili už skôr pri "zabíjačkovom varení" - pri škvarení bravčového sadla. Škvarenie sadla doma na sporáku so sebou prináša isté ťažkosti - ak nemáte naozaj výkonný digestor, je to cítiť po celom dome, a navyše všetko okolo je potom dosť mastné ... A tak sme skúsili, či sa dá škvariť sadlo na grile
Suroviny :
Postup : bloky bravčového sadla nakrájame na kocky, podľa hrúbky sadla tak 2x2cm. Na dno panvice na grilovanie nalejeme asi 2 dcl vody, a vhodíme zhruba 2 hrste na kocky pokrájaného sadla. Voda sa postupne vyparuje, a zo sadla sa postupne uvoľňuje tuk - bravčová masť. Pridáme ďalšie zvyšné kocky nakrájaného sadla, a za stáleho miešania pomaly škvaríme do ružova. Potom škvarky vyberieme, a necháme na pekáči odkvapkať, a osolíme. Horúcu vyškvarenú masť potom zlejeme naberačkou do pripravenej nádoby - napríklad keramického hrnca na masť.
Pozor na bezpečnosť - masť má chuť dosť "prskať" a odporúčame použiť rukavice na grilovanie, a veľkú opatrnosť pri zlievaní horúcej masti. My sme pri našom grilovaní použili gril s pevným stolíkom Weber Performer 57, a pri zlievaní masti je pevný stolík hneď vedľa grilu naozaj na nezaplatenie ...
Sezóna údenia je v plnom prúde a ako všetci viete z našich stránok, v našej predajni v...
Máte doma kotlový gril a pri každom grilovaní sa trápite s rozžeravením brikiet? Už vás nebaví...
Chcete na vlastné oči vidieť, ako funguje elektrická udiareň? Chcete si sami vyskúšať, aké ľahké...