Grilovací seminár sa aj napriek daždivému počasiu vydaril

V pondelok popoludní sa v našom výstavnom areáli za vytrvalej asistencie dažďových mužíkov uskutočnil prvý tohtoročný kurz grilovania pre našich zákazníkov. Ako už býva pri našich grilovacích seminároch zvykom, účastníci kurzu si vyskúšali prípravu kompletného menu, ktoré sa skladalo z predjedla, dvoch hlavných chodov a sladkého dezertu. Ako každý rok sa úlohy lektorov ujali profesionálni kuchári Robert Foukal a David Izák. 

Hlavná téma kurzu? Údenie

Tohtoročný kurz mal jednú hlavnú tému, a to údenie. Účastníci kurzu tak mali jedinečnú príležitosť preniknúť do tajov údenia na grile. Najprv sa zoznámili s možnosťami využitia údiacich lupienkov a doštičiek a veľmi skoro si údenie vyskúšali aj v praxi. Spoločne s oboma kuchármi priviedli na svet skvelého údeného lososa, alebo napríklad pečienku z hovädzieho orecha a nakoniec aj údený tvarohový koláč, ktorý vzbudil u všetkých zúčastnených veľké nadšenie.

Tvrdohlavé počasie

Grilovací seminár mal hladký priebeh a vďaka priateľskému poňatiu oboch "vyučujúcich" panovala pri grilakadémii príjemná atmosféra. Jediný, kto nám hádzal polená pod nohy, bol dážď. Sotva sa kurz grilovania rozbehol, prihnali sa k nášmu areálu čierne mraky a začali bombardovať všetko živé i neživé v okolí. Avšak ani vytrvalý dážď nás neodradil a vďaka prístupu oboch kuchárov a silnejúcej vôňe pripravovaných pokrmov sa podarilo dobrú náladu a nadšenie návštevníkov udržať.  

Diplom za odmenu

Okrem rozprávania o údení a osvojení si základov údenia v praxi sa rozbehla tiež veľmi živá debata o grilovaní hovädzích steakov. Účastníci kurzu sa napríklad zoznámili s fintou, ako po hmate poznať, ako veľmi je steak prepečený, reč sa stočila aj na tému marinovanie a korenenie mäsa a bolo aj dosť priestoru na otázky účastníkov kurzu. A vďaka ústretovosti obidvoch profi kuchárov sa dostalo naozaj na každého. To najlepšie však prišlo na záver, kedy sa všetci spoločne pustili do dobrôt, ktoré si spoločnými silami pripravili. Sladkou bodkou pre účastníkov kurzu bol údený tvarohový koláč a diplom odovzdaný z rúk Davida Izáka, ktorý dokazoval, že dotyčný úspešne prešiel Weber gril seminárom live 2016. Budúci kurz grilovania sa ponesie v klasickejšom duchu a uskutoční sa 17. júna v našom výstavnom areáli v Tachloviciach.

dsc-0003
dsc-0005
dsc-0015
dsc-0038
dsc-0022
dsc-0028
dsc-0048
dsc-0067
dsc-0074
Nie ... nie je to lahodný pomarančový džús, ale vaječné žĺtky
dsc-0089
dsc-0119
dsc-0112
dsc-0125
dsc-0114
dsc-0150
dsc-0161
dsc-0168
dsc-0177
dsc-0223

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít