Chutí africký sumček lepšie z grilu alebo údený? Opýtali sme sa našich majstrov – Honzu Málka a Martina Lacinu

V pondelok 25. 8. 2025 sme v našej predajni v Tachloviciach privítali našich obľúbených majstrov – Honzu Málka a Martina Lacinu, ktorí ukázali, že africký sumček nemusí byť len „obyčajná ryba“. Pripravili hneď dva odlišné recepty a predviedli, aké pestré môžu byť možnosti moderného grilovania aj údenia.

Chutí africký sumček lepšie z grilu alebo údený? Opýtali sme sa našich majstrov – Honzu Málka a Martina Lacinu

Prvý recept bol klasický, no v netradičnom prevedení – sumček obalený v trojobale a vysmažený v liatinovej panvici priamo vo vnútri peletového grilu Pit Boss Titan. Mäso získalo chrumkavú zlatú kôrku, zatiaľ čo vo vnútri zostalo krásne šťavnaté.

Chutí africký sumček lepšie z grilu alebo údený? Opýtali sme sa našich majstrov – Honzu Málka a Martina Lacinu

Druhý recept bol naopak s nádychom tradície. Sumček naložený v jednoduchom soľnom náleve sa pomaly údil v dyme z olšového dreva vo vnútri elektrickej údiarne Borniak. Výsledkom bola ryba s jemným dymovým aromatom, ktoré podčiarklo prirodzenú chuť rybieho mäsa.

Chutí africký sumček lepšie z grilu alebo údený? Opýtali sme sa našich majstrov – Honzu Málka a Martina Lacinu

K obom variantom pripravili páni aj ľahký zemiakový šalát s kôprom.

Ktorá verzia afrického sumčeka nakoniec zvíťazila – grilovaná alebo údená? To sa dozviete už čoskoro na YouTube kanáli Majstra Málka, kde uvidíte celé varenie aj finálny verdikt na vlastné oči.

Chutí africký sumček lepšie z grilu alebo údený? Opýtali sme sa našich majstrov – Honzu Málka a Martina Lacinu

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít