AKO DLHO VYDRŽÍ SUŠENÉ MÄSO Z ELEKTRICKEJ UDIARNE?

Dobrý deň, chceli by sme skúsiť v elektrickej udiarni pripraviť jerky. Kolegyňa, ktorá nám pomáhala udiareň vybrať, hovorila, že je to možné. Dočítal som sa, že takto pripravené sušené mäso vydrží pokojne aj celý rok. Príde mi to až neuveriteľne dlho. Čím je to spôsobené? Dá sa rovnaký výsledok dosiahnuť sušením mäsa v elektrickej udiarni?  
05.12.2022 Dušan M.

Naša odpoveď:

Zdravíme Dušan, dlhá trvanlivosť je spôsobená konzervantmi a samotným sušením mäsa, ktoré zbaví mäso vody. Ako konzervant môžete použiť napríklad cukor, ktorý chráni mäso pred oxidáciou. Cukor ďalej zabraňuje v tvorbe mikroorganizmov, čo je dôvod prečo majú aj sirupy, marmelády a podobné výrobky takú dlhú trvanlivosť.  

susene maso

Príprava jerky v udiarni Borniak   

Ako konzervant sušeného mäsa sa ďalej používajú:     

  • ocot v kombinácii so soľou     
  • alkohol        
  • med  

Či ste už pripravili mäso v sušičke alebo v udiarni, nemá to na trvanlivosť mäsa vplyv. Pre čo najdlhšiu trvanlivosť odporúčame mäso skladovať pri izbových teplotách v temných priestoroch. Na predĺženie trvanlivosti potom môžete mäso vložiť do vrecúšok, z ktorých pomocou vákuovačky vysajete vzduch.  

sušené maso

Vedeli ste, že …

… prípravu sušeného mäsa v udiarňach Borniak môžete výrazne urýchliť pomocou vysúšača mäsa/jedla

sušení masa

V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom sušenia mäsa alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom udiarní, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, spojiť sa s nami prostredníctvom kontaktného online formulára na webových stránkach alebo sa za nami môžete vydať do kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.

Kategórie produktov

Aktuality

Archív aktualít