Naša odpoveď:
Zdravíme Dušan, dlhá trvanlivosť je spôsobená konzervantmi a samotným sušením mäsa, ktoré zbaví mäso vody. Ako konzervant môžete použiť napríklad cukor, ktorý chráni mäso pred oxidáciou. Cukor ďalej zabraňuje v tvorbe mikroorganizmov, čo je dôvod prečo majú aj sirupy, marmelády a podobné výrobky takú dlhú trvanlivosť.
Príprava jerky v udiarni Borniak
Ako konzervant sušeného mäsa sa ďalej používajú:
Či ste už pripravili mäso v sušičke alebo v udiarni, nemá to na trvanlivosť mäsa vplyv. Pre čo najdlhšiu trvanlivosť odporúčame mäso skladovať pri izbových teplotách v temných priestoroch. Na predĺženie trvanlivosti potom môžete mäso vložiť do vrecúšok, z ktorých pomocou vákuovačky vysajete vzduch.
… prípravu sušeného mäsa v udiarňach Borniak môžete výrazne urýchliť pomocou vysúšača mäsa/jedla?
V prípade, že budete mať ďalšie otázky ohľadom sušenia mäsa alebo Vás bude zaujímať čokoľvek ohľadom udiarní, neváhajte a obráťte sa na nás. Volať môžete na našu zákaznícku linku, spojiť sa s nami prostredníctvom kontaktného online formulára na webových stránkach alebo sa za nami môžete vydať do kamennej predajne s grilmi a udiarňami Vladeko v Tachloviciach. Tu sa môžete s prípadnými otázkami obrátiť na jedného z našich technických poradcov.
Vybrali ste pod stromček pre manžela zlý obal na gril? Zistil Váš kamarát, že liatinový rošt čo...
Pokiaľ pravidelne sledujete náš YouTube kanál alebo si radi prezeráte produkty na našom e-shope,...
Cez víkend sa u nás na predajni v Tachloviciach konal už druhý kurz výroby domácich klobás s...
Žádné produkty